Waasland

 

images/headers/Waasland-1.jpg

2012.11.23 NPWAL opruimactie St.Annabos met PV 115Op Linkeroever en in Zwijndrecht zijn er veel mooie en gevarieerde natuurgebieden van hoge waarde. Natuurpunt Waasland probeert die bij het grote publiek kenbaar te maken door er geleide wandelingen in te organiseren.

Je vindt een overzicht van onze binnen- en buitenactiviteiten op onze activiteitenkalender.

Natuurgebieden kunnen ook wel wat mensenhulp gebruiken om hun waarde te behouden en te versterken. Zonder gericht natuurbeheer zouden orchideeën, vogels, vlinders, of amfibieën er op achteruitgaan en zou zwerfvuil zich opstapelen.

Voor specifieke biotopen stellen we een beheervisie op, die we stelselmatig uitvoeren met een “Beheerteam” van vrijwilligers, bijgestaan door deskundigen van Natuurpunt en de Vlaamse Overheid.

Ben jij iemand die af en toe wat tijd heeft en graag in contact komt met de natuur in je buurt? Wil je bv. een leefgebied voor kikkers maken, een duinbiotoop behouden, maaien om meer orchideeën of vlinders aan te trekken?

Treed dan (vrijblijvend) toe tot ons “Beheerteam”. Je zal dan af en toe een mail krijgen met de aankondiging van de beheeractiviteiten in de natuurgebieden van Antwerpen Linkeroever en Zwijndrecht. Soms gaan we met carpooling op verplaatsing naar de natuur in de Waaslandhaven. 

Natuurpunt Waasland zorgt steeds voor gereedschap, drank, versnapering, werkhandschoenen. Alle deelnemers zijn verzekerd voor ongevallen en schade aan derden. 

Graag meewerken aan meer natuur in de buurt? Geef je naam, mailadres en telefoonnummer op bij: 03 722 15 37 (kantooruren) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Info: René Maes tel. 0494 17 85 86 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.