De regionale vereniging Natuurpunt Waasland organiseert in november opnieuw een boomplantactie.We bieden een uitzonderlijk assortiment aan tegen scherpe prijzen. Het aanbod is niet alleen ruim maar biedt ook voor elk wat wils: hagen, struiken, bosgoed, maar ook bessenstruiken en fruitbomen in halfstam en hoogstam.

De hagen, de struiken en het bosgoed zijn streekeigen en gedijen hier goed. Ze verhogen de biodiversiteit in de tuin. Ze geven dus meer kansen aan vogels, vlinders en bijen. De aangeboden fruitbomen en bessenstruiken garanderen bovendien een jaarlijkse oogst. 

In een grote tuin geven hagen, een houtkant of een bomenrij structuur aan de omgeving en aan ons verstedelijkte landschap. Ze zorgen voor verkoeling in de zomer en voor beschutting tegen harde wind.

Een tuin met veel streekeigen groen is bovendien een gedekte tafel voor tal van organismen. Een keten van “natuurlijke” tuinen kan zo dienen als ‘verbindingsweg' tussen natuurgebieden. De boomplantactie wordt gedragen door vrijwilligers en de opbrengst van de verkoop gaat volledig naar de verwerving van waardevol natuurgebied in het Waasland en de Antwerpse Linkeroever.

Naargelang de plaats waar u woont kunt u plantgoed bestellen op een van onderstaande adressen. De prijzen zijn dezelfde en Natuurpuntleden krijgen nog eens 5% extra korting.

Het bestelformulier voor 2018 wordt binnenkort on line geplaatst en via de verschillende tijdschriften verspreid.

Natuurpunt Waasland Zuid: www.natuurpunt-zuid-waasland.be: Staf Lerno tel 0495 49 13 91, of e-mail Staf Lerno

Natuurpunt Waasland ex-WAL (Antwerpen LO, Beveren, Kruibeke, Burcht, Temse en Zwijndrecht): www.natuurpuntwaasland.be: Joris Baetens, tel. 03 722 15 37 of e-mail het kantoor van Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Natuurpunt Waasland Noord en Vriendenkring Panneweel:  www.panneweel.be: Bert Raets, tel 0485 31 28 42, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.