Hamme, Kallo, Bazel en Steendorp, Temse: amfibieën veilig over de weg

Diverse data

Sinds 1995 zetten vrijwilligers van Natuurpunt amfibieën veilig over onze drukke wegen. Langs die wegen wordt een lage afsluiting geplaatst waardoor amfibieën de weg niet kunnen oversteken.

Tussen half februari en einde maart vangen ingegraven emmers de dieren op weg naar hun paaiplaats. Vrijwilligers maken die emmers tweemaal per dag leeg, brengen de inhoud veilig over de weg en laten de amfibieën vrij in een natuurgebied.

Zet geen dieren op eigen initiatief over en contacteer ons steeds vooraf als je wil meewerken. Natuurpunt wil de tientallen vrijwilligers en medewerkers, scholen en hun leerkrachten en uiteraard de gemeenten Hamme, Beveren, Kruibeke en Temse vooraf danken voor hun toegezegde medewerking in 2020.

Na succesvolle heropstart vorig jaar doet Hamme dit jaar op nieuw een paddenoverzet
Ook dit jaar zorgen de Hammenaars ervoor dat de padden veilig de overkant bereiken in den Bunt. Ook hier zijn alle helpende handen welkom.

Info: Diane Baert tel. 0476 39 54 19 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . 
Organisatie: buurtbewoners i.s.m. Natuurpunt Waasland kern Hamme, gemeente Hamme en de Milieudienst van Hamme.

Natuurpunt Waasland kern Haven (Kallo) doet het voor de 18de keer
Op vrijdag 17 januari om 20u ontvangen Nancy en Lieven alle geïnteresseerde overzetters graag op de infoavond in het Ontmoetingscentrum, Kallo (Hoog-Kallostraat 28). Iedereen welkom!

De amfibieënoverzet start op 7 februari en loopt t/m 31 maart.
Info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 03 575 10 33

Natuurpunt Waasland kern KRUIN doet het voor de 23ste keer in Kruibeke
Helpende handen zijn steeds welkom aan de Bramensdam waar we i.s.m. de groendienst van Kruibeke amfibieën veilig overzetten. Een warme ‘koudbloedige’ oproep voor vrijwilligers om samen met een ervaren amfibieliefhebber mee te helpen.

Info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 0497 48 26 00

Natuurpunt Waasland kern Scousele doet het voor de 19de keer in Steendorp
Op donderdag 6 februari om 20u is iedereen welkom op de infoavond waar je alles te weten komt over de amfibieëntrek die loopt van half februari tot einde maart, waar er wordt overgezet en hoe er gewerkt wordt. Misschien heb jij ook wel zin om ons gemotiveerd team te versterken?

Afspraak: Natuurhuis Kapelstraat, 170a Steendorp van 20 tot 22 u
Info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 0473 72 66 15