Busreis naar Blankaart en de IJzerbroeken

Natuurpunt Waasland Kern Kruin: zondag 29 september om 7u20
De bestemming is Woumen-Diksmuide met als kerngebied de ‘Blankaart’. Het is een natuurgebied met een unieke aaneenschakeling van plassen, meren, drassige maar vooral bloemrijke weilanden, over knuppelpaden en verharde wegen.

De IJzerbroeken, die ontstaan zijn doordat de IJzer langs een kant geen dijk heeft, zijn reeds eeuwen lang de winterbedding van de rivier. Hierdoor is reeds vele decennia ruimte gegeven aan het water met creatie van topnatuur als gevolg: je wordt er overweldigd door grutto’s, tureluurs en andere steltlopers.

In de drassige grasmat staan bedden met echte koekoeksbloem, grote ratelaar, enz. Ook vlinders, libellen en kleine vogels hebben het er naar hun zin.

Praktisch: twee wandelingen: 5km (kan gecombineerd worden met een stadsbezoek aan Diksmuide met gids) en 12km. Na de middag kunnen we een bezoek brengen aan het kasteel de Blankaart en de natuurtentoonstelling van Natuurpunt. Daarna is er ’s avonds een maaltijd voorzien.
Reeds genieten van van sfeerbeelden van de voorbereiding kan via: https://youtu.be/EH1chjZBtHc

Vertrek: Kruibeke kerkplein om 7u20; Bazel KBC bank om 7u30
Lunch: (eigen picknick meebrengen) rond 12u; avondmaal rond 17u30. 
Prijs: € 40 voor Natuurpunt- of Kruinleden (niet-leden € 47).

Inbegrepen: busreis, koffie bij aankomst, stadsgids, avondmaal (keuze uit vis , vlees of vegetarisch te vermelden bij de inschrijving )
Inschrijven: Nand Daniels tel. 03 7742794 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - stort vóór 23/09/2019 op rekening Daniels Fernand BE15 0012 0514 073