Waasland

 

images/headers/Waasland-1.jpg

Natuurpunt Waasland vzw is een regionale vereniging die werkt voor het behoud van alle natuurgebieden en open ruimten in het werkingsgebied. Sinds 1/1/2017 bundelt Natuurpunt Waasland de krachten van Natuurpunt Waasland Noord, Natuurpunt Zuid Waasland en het voormalige Natuurpunt WAL.

Sinds 25/3/2018 maakt ook Natuurpunt Hamme deel uit van Natuurpunt Waasland , en is ook Natuurpunt CVN Waasland (Wase natuurgidsen) toegetreden tot Natuurpunt Waasland vzw. 

Het werkingsgebied van Natuurpunt Waasland vzw omvat elf gemeenten: Antwerpen Linkeroever, Zwijndrecht, Beveren-Waas, Kruibeke, Temse, Sint Gillis-Waas, Stekene, Sint-Niklaas, Waasmunster, Lokeren en Hamme. We hebben bijzondere aandacht voor de Schelde met haar slikken en schorren en de Durme, die beiden door ons werkingsgebied lopen.

Natuurpunt Waasland vzw komt tevens op voor het behoud van de biodiversiteit en een gezond leefmilieu in haar werkingsgebied.

De website van Natuurpunt Waasland Noord vind je hier, de website van Natuurpunt Waasland Zuid vind je hier. De website van kern Kruin vind je via deze link en de website van kern Hamme vind je hier

NPWaasland BPA 2018Het bestelformulier voor de regio van ex-WAL (Antwerpen Linkeroever, Beveren, Burcht, Kruibeke, Temse en Zwijndrecht) vindt u hier.

Het bestelformulier voor de regio Waasland Noord (Stekene en Sint-Gillis-Waas) vind je via deze link.

Het bestelformulier voor de regio Waasland-Zuid (Sint-Niklaas, Lokeren, Waasmunster, Elversele en Tielrode) vind je via deze link.

Meer informatie over de jaarlijkse boomplantactie vind je op deze pagina

Bestellen kan tot 27 oktober 2019.

Quiz NP Waasland Noord 2019Noteer deze datum alvast in je agenda, je kan je team inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor deze gezellige activiteit. Meer info vind je op deze pagina.